„ Az Én Ovim” Óvoda és Bölcsődében két óvodai csoport működik 15 – 15 férőhellyel.
A csoportok vegyes életkorúak, 3 éves kortól iskolakezdésig járhatnak ide a gyerekek.
Csoportonként két óvodapedagógus foglalkozik a gyermekekkel.

Az óvodai élethez szükséges összes felszerelést az intézmény biztosítja, a szülőknek csak a benti cipőről kell gondoskodni gyermekük számára.

Az ellátásban háromszori étkezés is benne van – tízórai, ebéd, uzsonna, illetve minden délelőtt gyümölcs.
Pedagógiai programunkat az országos alapprogram alapján készítettük el nagy hangsúlyt fektetve a családias légkörre, az egészséges életmódra nevelésre, illetve az egyéni fejlesztésre, tehetséggondozásra.

A gyerekek napirendjét speciális foglalkozásokkal is színesítjük – uszodában vízhez szoktató programon vehetnek részt, vitamintorna foglalkozásokat szervezünk a Csiga-Biga alapítvány segítségével, lehetőség van angol nyelv tanulására a Helen Doron nyelviskola közreműködésével, képzőművészeti foglalkozásokat tartunk hetente a legnagyobbaknak.

A gyermekek fejlődését folyamatosan figyeljük, félévente értékeljük. Az értékelések a szülők számára is elérhetők. Öt éves korban minden gyermek ezen felül logopédiai szűrésen, illetve Sindelár felmérésen vesz részt. A tapasztalatok alapján tervezzük meg a további fejlesztést.

Hat éves korban független pszichológus végez iskolaérettségi felmérést, melynek értékelése után közösen döntjük el, hogy iskolaérett e a gyermek vagy esetleg további egy évig javasoljuk az óvodai nevelést.

Intézményünkben nyílt napot nem tartunk, de előzetes időpont egyeztetés után várunk mindenkit szeretettel egy ismerkedő látogatásra.